Kontakt os
Advokatfirmaet Lars Søndergaard
Lyngbyvej 20, 3.
2100 København Ø
CVR: 10014522
Erstatningsret
Har du brug for juridisk hjælp i forbindelse med erstatningsret kan jeg hjælpe, da jeg gennem flere år er blevet specialiseret inden for dette område. Omend det er erstatning ved patientskader, arbejdsskader, erstatning ved piskesmæld, voldsoffererstatning eller andre forsikringssager og personskader kan jeg hjælpe med din sag.
Hvis der er erstatningsansvar, hjælper jeg med at få ansvaret anerkendt og derefter med at opgøre erstatningskravet. Det er vigtig med korrekt opgørelse af erstatningskravet, da der ofte er tale om store beløb hvis skaden er alvorlig.
Jeg forsøger så vidt muligt at opnå en ordning, hvor der betales erstatning med regelmæssige mellemrum i tilfælde med langvarig sygemelding.
Kontakt mig på telefon 20 26 74 39 eller e-mail lars@advokatls.dk for at høre mere om hvordan jeg kan hjælpe med din sag.
I nogle tilfælde opnås der ikke enighed om erstatningspligten eller om erstatningens størrelse. I så fald kan jeg vejlede om mulighederne for at indbringe sagen for retten samt om mulighederne for retshjælpsdækning eller fri process.
Jeg fører retssager ved alle retsinstanser og i denne forbindelse vurderes, om det er nødvendigt at indhente sagkyndige erklæringer, indkalde vidner eller spørgsmål til retslægerådet for at skaffe de nødvendige beviser i sagen.
De vigtigste poster for erstatningsret er godtgørelse for svie og smerte, erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, godtgørelse for mén, erstatning for erhvervsevnetab samt forsørgertabserstatning og overgangsbeløb.
Derudover kan der være andre erstatningsposter, for eksempel godtgørelse for behandlingsudgifter og ødelagt tøj.
Ifølge erstatningsansvarsloven kan der højst rejses krav om erstatning på ca. kr. 8.000.000 for en personskade. Efter retspraksis har en skadelidt krav på, at skadevolder afholder en del af udgifterne til advokatbistand.
Jeg rådgiver om alle typer af erstatningssager vedrørende personskade, der har det til fælles, at erstatningen opgøres efter reglerne i Erstatningsansvarsloven.
Jeg bistår gerne i sager i forbindelse med erstatning efter piskesmæld efter trafikulykker.
Ifølge færdselsloven er der objektivt ansvar for de fleste trafikulykker opstået i Danmark. Det betyder i praksis, at man kan regne med, at et ansvarsforsikringsselskab har pligt til at betale erstatning.
Et typisk problem, der kan opstå ved erstatning i forbindelse med piskesmæld, er erstatningens størrelse. Der kan i nogle tilfælde være uenighed omkring, og hvor stor svie og smerte der er forvoldt.
Føreren kan ikke få erstatning for svie og smerte efter reglerne om objektivt ansvar, fordi man ikke kan pålægges erstatningsansvar over for sig selv, men eventuelle passagerer kan få erstatning efter piskesmæld og for svie og smerte.
Hvis en skade på en patient er opstået som følge forhold, der efter loven om klage- og erstatningsadgang berettiger til erstatning, kan jeg hjælpe patienten med at opnå erstatning.
De vigtigste årsager til erstatning er tilfælde, hvor en erfaren specialist ville have handlet anderledes, eller hvor en opstået skade må betragtes som meget sjælden.
Erstatning søges hos Patientforsikringen, og advokatudgifter kan ikke dækkes
Hvis man udsættes for en eller flere arbejdsskader på eller i forbindelse med sit arbejde, har man muligvis krav på erstatning fra arbejdsskadeforsikringen.
Arbejdsskader kan enten være en følge af en decideret ulykke opstået på arbejdspladsen eller en erhvervssygdom, der også kaldes en erhvervsbetinget lidelse. Arbejdsskader kan også være en følge af en trafikulykke sket i arbejdstiden.
Hvis der er ret til erstatning både efter erstatningsansvarsloven og efter arbejdsskadeloven, får du ikke dobbelt erstatning, idet visse erstatningsposter skal fradrages i erstatningen hos skadevolder. Beregningerne er komplicerede, og derfor anbefaler jeg at du søger advokatbistand i forbindelse med en arbejdsskade.
I første omgang er det vigtigt, at arbejdsskader anmeldes til forsikringen hurtigst muligt – og i hvert fald inden for ét år fra skaden. Det er Arbejdsskadestyrelsen, der tager stilling til, om en anmeldt skade skal anerkendes som en arbejdsskade. Dette vil være tilfældet, hvis arbejdsgiveren eller andre kan drages til ansvar på grund af uforsvarlige forhold som for eksempel manglende instruktion eller mangelfuldt udstyr.
Hvis der sker anerkendelse som arbejdsskade, vil der være mulighed for dækning af behandlingsudgifter og godtgørelse for varige mén og eventuelt erhvervsevnetab.
Et voldsoffer har naturligvis ret til erstatning hos voldsmanden, der kun sjældent har noget at betale med. Derfor er voldsofre sikret erstatning hos det offentlige. Ansøgning kan sendes via politiet, og advokatudgifter dækkes ikke.
Jeg rådgiver om ulykkesforsikringer og bistår med forhandlinger med forsikringsselskaber og med indbringelse af sager for Ankenævnet for Forsikring. Ulykkesforsikringssummer skal ikke fradrages i erstatningskrav mod en skadevolder. Det kan f.eks. være i forbindelse med piskesmæld.